Telefoon KlassiekeRouwautos.nl

(Wij zijn 24/7 bereikbaar)

Regels omtrent een rouwstoet: rouwauto’s

Een rouwstoet is niet een situatie die je dagelijks tegenkomt. Daarom is het belangrijk om op te hoogte te zijn van de regels omtrent een rouwstoet. Hoe zit het met de rouwauto's, de volgauto's en de uitvaartleider. Hier kun je daar alles over lezen. Daarnaast zijn er ook een aantal persoonlijke keuzes die gemaakt moeten worden.

 Regels voor een rouwstoet

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een rouwstoet altijd bestaat uit een rouwauto met daarin de overledene en één of meerdere volgauto's. Klassieke rouwauto's zijn te herkennen aan de officiële vlaggen aan de linker- en rechterkant. Traditionele auto's zijn over het algemeen goed te herkennen aan de donkeren uitstraling en de opvallende achterzijde. Over het algemeen is er een uitvaartleider aanwezig bij een rouwstoet. In de regel loopt deze persoon voorop in de rouwstoet. Dit is een teken van respect. Bij wet is het verboden om een rouwstoet te doorkruisen, zelfs om de overkant van de weg te bereiken. Verder is het belangrijk dat de stoet altijd stopt voor rode verkeerslichten en dienen mensen voorrang te verlenen op een voorrangsweg. Indien voetganger(s) of fietser(s) de weg willen oversteken maar er nadert een rouwstoet, dan moeten zij wachten tot deze voorbij is.

Persoonlijke keuzes

Dan zijn er een aantal persoonlijke keuzes die gemaakt moeten worden. Wat voor soort rouwauto wordt er gekozen en hoeveel volgauto's komen er? De volgauto’s kunnen huurauto’s zijn, maar uiteraard kan er ook gekozen worden om de eigen auto’s van familie en vrienden te gebruiken. Bij het gebruik van persoonlijke volgauto's kan het zo zijn dat het voor weggebruikers minder duidelijk is wanneer de rouwstoet eindigt. Het gebruik van traditionele volgauto's kan daarom aan te raden zijn.

Rouwauto huren

Hoewel er voorheen voornamelijk traditionele rouwauto's werden gebruikt, is het tegenwoordig ook mogelijk om eigen vervoer te regelen. Zo is het mogelijk om een Volkswagen bus als rouwauto te gebruiken. Dit zorgt voor een heel bijzonder afscheid. De regels omtrent een rouwstoet zijn versoepeld en nu mogen eigenlijk alle soorten auto's gebruikt worden als rouwauto. Een Volkswagen bus is een bijzondere keuze en kan helemaal aansluiten bij het leven dat de overledene heeft geleefd. Daarnaast hebben de VW busjes tevens de mogelijkheid tot het inhuren van een chauffeur.

Ben jij nu op de hoogte van de regels omtrent een rouwstoet? En de invullen van persoonlijke keuzes?

Voor een optimale werking van deze website en het bijhouden van bezoekersstatistieken gebruiken wij cookies.
Ok