Telefoon KlassiekeRouwautos.nl

(Wij zijn 24/7 bereikbaar)

Welk type rouwauto past er bij de overledene?

Het uitzoeken van rouwvervoer kan erg lastig zijn, misschien heeft de overledene een wens uitgesproken maar het komt ook voor dat dit niet zo is. Voor welk type rouwauto moeten de nabestaanden dan kiezen? Hier helpen wij jullie om een keuze de maken uit de drie verschillende types namelijk; modern, oldtimer of rouwbus. Een belangrijke beslissing want daarnaast is het een stuk makkelijk om passend rouwvervoer te vinden voor de overledene. 

Modern

De eerste optie en de meest standaard optie is een moderne auto. Een standaard zwarte of grijze rouwauto zoals we hem geregeld voorbij zien kome. De voordelen hiervan zijn dat je niet ver hoeft te zoeken, het is een standaard optie die wordt aangeboden. Het kan een goede optie zijn als de overledene niet hield van bijzonder of het middelpunt van aandacht hebben. Het is een goede optie die over het algemeen wordt gebruikt als rouwauto. 

Oldtimer

Een rouwauto kan niet van iedere oldtimer gemaakt worden maar grotere exemplaren zoals een Rolls-Royce worden geregeld gebruikt als rouwauto. Een bijzondere manier van rouwvervoer die vaak gebruikt wordt bij mensen die een oudere leeftijd hebben of die een liefde voor oldtimer hadden. De oldtimers hebben vaak een zwarte kleur maar er zijn ook enkele witte versies beschikbaar. 

Rouwbus

Zelf zijn wij de enige in Nederland die een rouwauto hebben. Deze Volkswagen bus is geheel omgebouwd tot rouwbus en kan daardoor als rouwvervoer dienen. De kist kan in zijn geheel achterin worden geschoven en naast de chauffeur is er nog plek voor twee personen voorin. Dit is een unieke keuze die bij de overledene moet passen. Iemand die gek was op Volkswagen het merk of in het specfiek op de busjes. Onze bus is blauw, een vrolijke maar stijlvolle kleur. 

Ben jij je aan het orienteren op rouwvervoer? Neem gerust contact op voor meer informatie. 

Voor een optimale werking van deze website en het bijhouden van bezoekersstatistieken gebruiken wij cookies.
Ok